TO THE ZOO: HET IS GELUKT!
9 januari - door: Margot

Een jaar geleden, rond deze tijd, werd er gevraagd of ik goede voornemens voor 2014 had. Tja, goede voornemens. Die heb je altijd wel. Maar waarmaken? Dat is een ander verhaal. Daarom besloot ik wat anders te doen. Samen met Vince stelde ik een doel: voor het eind van 2014 naar alle grote dierentuinen in Nederland. Zo gezegd, zo gedaan; we stelden een lijstje met de grote dierentuinen en we gingen op pad.

We begonnen in Artis. We vonden namelijk dat 'moest'; beginnen in onze hoofdstad. Het was een heerlijke dag, prachtig weer. Wij genoten, de dieren genoten en we hebben mooie foto's kunnen maken. Een goed begin dus!


Na Artis was Ouwehands Dierenpark in Rhenen aan de beurt. We waren al vroeg in het park, net na opening. En dat was te merken, het was namelijk heerlijk rustig en de dieren kwamen net naar buiten. Ouwehands is een prachtig mooi park. Zeker een park waar we nog een keer naar terug willen.


De derde dierentuin die we bezochten was Dierenpark Amersfoort. De helft van het jaar zat er toen al bijna op, dus we moesten best vaart maken. Dierenpark Amersfoort was ook heel erg leuk. In dit park hebben we veel van de Aziatische olifanten gezien; ik blij!


Dierenpark Emmen was ook ontzettend leuk. Er waren leeuwenwelpen, die al aardig groot waren, maar ze speelden nog wel gezellig. Ook was er een babyolifantje wat heerlijk aan het spelen was. Daar hebben we heel lang staan kijken, dat was zo leuk!


Na vier dierentuinen was het zomervakantie. In Budapest en Berlijn zijn we ook naar de dierentuinen geweest. Vooral het park in Berlijn was prachtig!

Toen we terugkwamen van vakantie gingen we naar de Apenheul, want ook dat park hoort, volgens ons, bij de dierenparken. De Apenheul was heel leuk, maar het was wel ontzettend druk.


Na de Apenheul reisden we af naar Burger's Zoo in Arnhem. Een mooi park. We zagen baby cheetah's en veel leeuwen.


Ook Dolfinarium stond op ons lijstje. Daar hadden we een prachtige dag met heel veel zon. Foto's maken was wat lastig, maar toch is het gelukt.


Een park wat we beiden goed kenden was Blijdorp. Ondanks dat we daar in 2013 net waren geweest, moesten we er in 2014 natuurlijk weer naartoe. Het was heerlijk rustig in het park en we hebben alles goed kunnen zien.


Het één na laatste park was Safaripark Beekse Bergen. Er was behoorlijk wat veranderd, dus er was veel nieuw voor ons. Dit was ook een hele mooie dag waarop we veel gezien hebben. Zelfs het luipaard!


En last but not least, Gaia Zoo. Op de valreep bezochten we het laatste park. Een mooi park, maar best klein, we waren er snel doorheen.



Onze top 3:
1. Ouwehands Dierenpark, want daar hebben ze Afrikaanse olifanten,
2. Beekse Bergen, want dat is een heel groot park en je kunt er lopen, met de auto/bus en met de boot,
3. Blijdorp, want Vincent vindt het aquarium zo leuk.

En omdat we het zo leuk vonden om een lijstje uit te voeren in een jaar tijd, hebben we iets nieuws bedacht! Benieuwd? Stay tuned!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten