To the Zoo: Gaia Zoo

Aan het begin van elk jaar wordt er gevraagd of je goede voornemens hebt. Die heb ik niet echt, maar ik heb wel een lijstje met plannen die ik dit jaar wil uitvoeren. Één van die plannen is het bezoeken van alle grote dierentuinen in Nederland, samen met Vince. En het is ons gelukt! Het laatste park wat we dit jaar, op 23 december, bezochten was Gaia Zoo.




Gaia Zoo ligt in Kerkrade, nogal een stuk van Hoofddorp af dus. Maar dat namen we voor lief, we wilden toch echt alle dierentuinen bezoeken, dus deze ook. We stonden vroeg op, liepen naar de bus en stapten even later in de trein. Om er een kleine drie uur later weer uit te stappen op station Heerlen. Maar toen waren we er nog niet. Toen moesten we nog een half uurtje met de bus. Dus, alles bij elkaar, ongeveer vier uur later waren we in Gaia Zoo. En het begon te regenen...

Bij alle parken hadden we ontzettend veel geluk met het weer, maar in Gaia Zoo ging het regenen. Maar Vince en ik keken elkaar aan en zeiden: "de zon komt straks echt wel!" En dus liepen we verder. 

Het was heel erg rustig in het park. Echt heel rustig. Terwijl het vakantie was... Vreemd. Maar, daardoor konden we alles wel goed zien, het was nergens dringen geblazen. Bij binnenkomst vielen we gelijk met onze neus in de boter, want de lynxen werden gevoerd. Dat was ontzettend leuk om te zien. Überhaupt waren de lynxen heel mooi. Het was een hele grote groep, het waren er wel een stuk of negen. En ze hadden allemaal een prachtige, dikke, zachte wintervacht. 

Na de lynxen liepen we verder het park in en kwamen we uit bij een kleiner verblijf van mega grote konijnen, met nog grotere oren. ZO LEUK! Daar zijn we denk ik het langst blijven staan, want ze waren zo leuk! 

Verderop was het leeuwenverblijf, met drie kleine babyleeuwtjes van nog maar vijf weekjes oud. Heel schattig! Een foto maken was wel heel lastig, want moeders had ze helemaal achterin het verblijf verstopt en liep als een bewaker alles goed in de gaten te houden. Maar we konden ze wel zien, en ze waren echt heel schattig. 

Voor de rest hebben we de cheetah's heel goed kunnen zien en hadden ze een verblijf vol met prachtige sneeuwuilen. Maar eigenlijk viel het park ons wel een beetje tegen. Het was niet zo heel groot, veel dieren zaten binnen (oké dat kwam dan misschien door het weer, maar toch) en het was, vergeleken met ander dierentuinen gewoon niet zo heel mooi. Ondanks dat, en het weer (want de zon kwam dus mooi niet) was het wel een leuke dag! Behalve de terugreis dan, daar hebben we bijna zes uur over gedaan...








Geen opmerkingen:

Een reactie posten