To the Zoo: Dierenpark Amersfoort

Aan het begin van het nieuwe jaar wordt er altijd gevraagd of je goede voornemens hebt. Die heb ik niet echt, maar ik heb wel een lijstje met plannen die ik dit jaar wil uitvoeren. Één van die plannen is het bezoeken van alle grote dierentuinen in Nederland, samen met Vince. Artis en Ouwehands zijn al afgestreept. We moeten er wel vaart achter gaan zetten, dus afgelopen woensdag brachten we en bezoekje aan Dierenpark Amersfoort. 

Attentie: er zit een hoog olifantengehalte in de foto's!

We liepen om elf uur het park binnen, waar we meteen met onze neus in de boter vielen. Het berenverblijf kom je als eerste tegen. Daar stond een verzorger zijn verhaal te doen en ondertussen gooide hij vis over het glas naar de beren toe. Één beer zat met zijn neus tegen het glas aan, zo dichtbij! 

Nadat de verzorger klaar was met zijn verhaal zijn we verder gelopen. We besloten de 'mis niks' route te volgen, zodat we alles zouden zien. Na de beren kwamen we langs verschillende vogels, de chimpansees en de hyena's. Daarna kwamen we bij (natuurlijk) het allerleukste: de olifanten! 

Zoals in de meeste dierenparken hebben ze in Amersfoort Aziatische olifanten. In deze kudde hebben ze een jong van 4 jaar en een jong van 2 jaar oud; zus en broertje. Deze twee spelen met elkaar, zo leuk om te zien! Om 14:00 uur zou er een verzorger bij de olifanten komen, dus we besloten om verder te lopen en om 14:00 uur nog terug te komen bij de olifanten. 

Verder zagen we nog aapjes, giraffen, zebra's, allerlei nachtdieren, (witte) tijgers, leeuwen, een cheetah en een linx. Veel dieren lagen heerlijk in de zon te slapen.

Om 14:00 uur waren we weer bij de olifanten. De twee jonkies waren lekker aan het spelen terwijl de verzorgster haar verhaal deed. Toen ze klaar was zette ze de waterspuit in het verblijf aan en dat leverde hele leuke taferelen op! De olifanten dronken uit de spuit en speelde met het water. Wat een mooie afsluiting van zo'n heerlijke dag! 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten